Apie pensijas kiek kitaip, bet realiai.




Per amžius pensiją arba dar kitaip vadinamą senatvinę alimentaciją žmonės gaudavo jei turėjo kažkokią veiklą, kurią perimdavo vaikai ir anūkai. (žemės ūkis, amatai ir t.t.). Jei savo laiku gerai dirbdavai, neiššvaistei ūkio, teisingai auklėdavai vaikus ir nebuvo jokio karo ar maro tai senatvinė alimentacija būdavo užtikrinta. XX amžiuje pensijas apsiėmė mokėti valstybės (atskirais atvejais įmonės). 
Taip pat mes žinome, kad kai kurios bendruomenės pačios bendrai sprendžia senų žmonių problemas: žydų kibucai, Amerikos religinės bendruomenės ir kt. 
 Šiandien jau to nėra, išskyrus atskiras bendruomenes. Todėl natūraliai iškyla klausimas kaip užsitikrinti pensijas kai visos ankstesnės sistemos žlunga.
Dabartinė pensijinė sistema traška per visas siūles visame civilizuotame pasaulyje, turiu galvoje Europą ir šiaurės Ameriką  nes didelę dalį gamybos perkėlė į rytus. O Lietuvoj dar ir dėl to, kad visą turtą pardavėme už stiklainį uogienės. Todėl turėti iliuzijų, kad pensijas  mums kažkas padidins yra naivu. 
 Iš čia seka, kad pensijas turime kurtis patys. Kaip? Išlaikant pagrindinius principus: Veikla kuria užsiimame turi turėti tęstinumą ir ateinančioms kartoms atnešti materialinę naudą.

Užduotis nelengva. Bet įgyvendinama. 
 Šiame puslapyje ir Blog'e aš kalbėsiu apie tai kaip realiai pasididinti pensiją. O tiksliau kaip susikurti dar kelias pensijas. Bet ir tai ne viskas. Kitas svarbus principas yra kaip perduoti savo veiklą ateinančioms kartoms. 
 Visa teikiama informacija bus reali, patikrinta, veikianti. O kalba bus apie tai kaip pasididinti savo pajamas nuo kelių dešimčių iki kelių tūkstančių eurų.




Komentarai

Populiarūs įrašai