Apie ką šis puslapis?




 Interneto platybėse sklando šis pensijų žemėlapis.
Aš netikrinau ar šis Europos pensijų žemėlapis yra tikras, bet, reikia manyti, kad bent jau didele dalimi atitinka tikrovę. Gal būt čia parodytos tik valstybinės pensijos ir neįskaičiuota kiti pensijiniai fondai, kiti galimi pajamų šaltiniai.
 Kaip ten bebūtų yra šalių kuriose pensijos normalios, galima visai pasiturinčiai gyventi, oriai gyventi. Bet yra šalių kurių  vidutinės pensijos yra gan žemos. Dėl tokios padėties gal būt  yra  objektyvios priežastys, bet išryškėja ir atskirų šalių valdžios požiūris į senus žmones, kuris, deja nėra geras.
 Kaip ten bebūtų skęstantys turi gelbėtis patys. Todėl čia mes realiai užsiimsim veiklomis kurios mums pensiją gali padidinti nuo kelių šimtų iki tūkstančių ar net dešimt tūkstančių € kiekvieną mėnesį. Taip sakant kiekvienam pagal sugebėjimus ir norus.
 O mūsų norai skirtingi. Vienas nori keliauti. O kada geriausiai keliauti jei ne būnant pensijoj? Bet tam reikia nemažai pinigų. Tam reikia gauti   norvegišką ar bent jau šveicarišką pensiją. Kitas keliauti visiškai nenori ir jam malonu kapstytis darže, bet vienas kitas papildomas šimtukas tikrai nepamaišytų.

 Mes esame skirtingi. Žmogus nuo žmogaus skiriasi labiau negu musė cėcė nuo dramblio. Ne, pagal formą musė nuo dramblio aišku, kad skiriasi, bet pagal turinį niekuo: valgyti, gerti, kvėpuoti ir miegoti, na ir žinoma dar daugintis. Žmonės nors pagal formą yra vienodi, bet savo norų  visuma skiriasi net labai vienas nuo kito.
 Tarp mūsų yra tokių kurie  mėgsta viską skaičiuoti. Tokie tiksliai iki cento žino kiek piniginėje yra pinigų, kol prieis prie kasos bus mintyse  visas savo prekes suskaičiavęs. Ir nuolaidų kortele, kuri paprastai duoda  vieną procentą būtinai pasinaudos. Būtinai. Tokių mūsų  tarpe yra beveik ketvirtadalis. Yra nemaža dalis pensininkų kurie vaikšto po parduotuves ir ieško tik pigiausių prekių: pieną perka vienoje, duoną kitoje ir t.t.
 Bet nedaugelis žino, kad Maksimoje, Senukuose ir kitur (Lietuvoje virš 600  firmų) kur gali iškart  gauti nuolaidą 3%, o jei prijungi kitus šeimos narius tai gali gauti 3,5 ar net  4%. O jei pakviesti draugus tai net 100% nėra riba. Tai taip  vadinama Cashback sistema.
 Yra tarp mūsų tokių kurie dievina švarą, tvarką. Pas juos viskas turėti "kvepėti" švara ir tvarka, visi daiktai  turi būti savo vietoje. Pedantai. O ir maitinasi jie tik tai kas naudinga, sveika. O jau tokių žmonių išmanymas apie tai kas sąnariams sveika, kokių  vitaminų trūksta, visokios ten  𝛀3.  Tiesiog vaikščiojančios  enciklopedijos. Paprastai tokie žmonės yra pedagogai iš prigimties. O jei pedagogais  gyvenime  neprisiėjo dirbti tai senatvėje galima "atsiimti" mokant ne tik anūkus, bet ir visus aplinkinius. Todėl yra kompanijos kurios tiesiog  sukurtos tokiems žmonėms ir moka nemažus pinigus.
 Auksas. Skaitoma, kad kiekviena šeima turi turėti bent jau 10-15% nuo visų savo atsargų. Kur jo įsigyti, kaip įsigyti jei neturi pakankamai pinigų? Apie tai kalbėsim šiame puslapyje.

Ir pagaliau kripto ekonomika. Blokčein, Bitkomas, Alkonas ir visa eilė naujų terminų po kuriais slypi naujos technologijos ir nauji santykiai. Kas tai? Kaip iš to prasigyventi, pasididinti savo pensijas?

 Ir, pagaliau noriu pasakyti patį svarbiausią dalyką. Kas yra pensija? Tai alimentacija. Tūkstantmečiais, jei ne šimtais tūkstančių metų žmonės alimentavo moteris, vaikus. Vėliau kai tapo tikrais žmonėmis pradėjo alimentuoti ir  senius. Tik nuo tada žmogus tapo ŽMOGUMI. Nes atėjo supratimas, kad senatvė laukia ir manęs todėl pradėjo rūpintis pagyvenusiais. XX amžiuje  daugelyje civilizuotų valstybių alimentaciją perėmė valstybės (kai kur įmonės). Bet šiandien valstybių galia silpsta. Žmonės tampa vis labiau savarankiški. O atėjus kripto ekonomikai valstybinių institucijų galia dar labiau nusilps. Kitaip sakant senų žmonių alimentacija remiasi  gerais santykiais su savo vaikais ir anūkais, bei pragyvenimo-išgyvenimo bazės paruošimu. Mūsų kartai valstybė dar garantuoja kažkokią pensiją, mūsų vaikams vargu ar pajėgs. 
 Kol rašiau šią pastraipą FB radau štai tokią mintį: 


 Taigi, šis puslapis apie tai kaip  užsidirbti pensiją, net šiandien, nieko nelaukiant. Tai kaip ir klubas. Klubas tų kurie  gerai suvokia, kad pensija reikia pasirūpinti pačiam. 

Komentarai

Populiarūs įrašai