Kaip pasididinti pensiją iki 10000+/-3000€? I dalis.






 Aš kreipiuosi į visu tuos kuriems dabar 60+/-10 metų. Aš kreipiuosi į  tuos kurie jau yra pensijoje arba pensija tuos ateis nesulaikomai. Aš kreipiuosi į tuos, kurie likusį gyvenimo periodą nori ir turi jėgų praleisti lengvai ir grakščiai, o ne bambėdami.
 Taigi pradedam. Mūsų karta gimė ir gyveno didelių pasikeitimų amžiuje. Tuo metu kai raketos skrido į kosmosą, ne pas visus (ypač pas tuos kurie gyveno kaime) buvo elektra. Lietuvos kaime elektra buvo vedama maždaug apie 1962 metus. (Čia aš apie savo kaimą kalbu). Radijas kaip ir buvo, bet televizorius atsirado jau prie mūsų, o toliau šaldytuvas ir kita nauja buitinė technika. Pagaliau kalkuliatorius, o čia žiūrėk ir kompiuteris. Apie 21 amžių net nekalbu. Patys matot, kad jis keičiasi ne dienom, o valandom.
 O kaip buvo su darbu? 90% mūsų senelių gyveno kaime ir dirbo, dirbo, dirbo...iki  gilios senatvės. Daugelis mūsų tėvų jau nėrė į miestus kuo toliau nuo karvės uodegos nes darbo ten irgi  buvo, nes Lietuvoje statėsi gamyklos, plėtėsi miestai ir t.t. O ir pensijas buvo iš ko mokėti.
 Analogiška padėtis buvo ir visame civilizuotame pasaulyje. Sakysim Dženeral Motors kai dirbo apie  pusę milijono darbuotojų, o pensininkų buvo tik apie 50000, buvo gerai. Bet 20 amžiaus pabaigoje kai pensininkų jau buvo apie 450000, o dirbančiųjų tik 50000 padėtis pasikeitė iš esmės.
 Ką aš noriu pasakyti? Mūsų karta gimė besikeičiančiame pasaulyje, o kol paliksim šį pasaulį tai jis dar n kartų persivers, ta prasme nenustos keistis.
  Yra tik viena  aišku: jei norime oriai gyventi pensija turime pasirūpinti patys.
 Šis puslapis ir blogas bus apie tai, kaip savarankiškai, nesunkiai turėti lėšų iki gyvenimo pabaigos.

Komentarai

Populiarūs įrašai